Velik broj turista na Vrelu Bosne

by ZPPKS_Elma
181 views

Područje Vrela Bosne, kao i prethodnih godina u ovim mjesecima, bilježi odličnu posjećenost. Krivulja broja posjeta raste s toplim i sunčanim danima, turisti hrle u ovaj idilični predio i nisu isključivo iz Bosne i Hercegovine i regiona, kako se u prvi mah očekuje. Osim naše dijaspore, na Vrelu Bosne je prisutan i veliki broj stranaca iz evropskih zemalja, Amerike, Australije… Izuzev prelijepog krajolika, posjetioci mogu da uživaju i u rekreativnim i drugim sadržajima, čija je ponuda svake godine sve bogatija.
10. augusta će se navršiti godina otkako je uvedena naplata ulaza na Vrelo Bosne i može se konstatovati da je njeno uvođenje dalo više nego dobre rezultate. Sav novac od ulaznica ide za uređenje područja i u anketama posjetioci su uglavnom iznijeli pozitivne utiske što se tiče ukupnog izgleda Vrela Bosne.
Eskurzije, seminari, sportske ekipe, ljudi različitih zanimanja i godina – sve to čini šaroliko mnoštvo posjetilaca čiji karakterističan žamor ulazi u sliku Vrela Bosne i postaje njen sastavni dio.

Povezane objave