Učenje u prirodi

by ZPPKS_Elma
270 views

U organizaciji WWF-a i „Parkova Dinarida“, od 7. do 10. maja 2018. godine, u Specijalnom rezervatu prirode Obedska bara“ u Srbiji, održan je prvi trening u okviru projekta „Zaštićena područja za prirodu i ljude“. Na treningu su bili predstavnici Nacionalnog parka „Lovćen“ i Nacionalnog parka „Skadarsko jezero“ iz Crne Gore, Parka prirode „Stara planina“ i Specijalnog rezervata prirode „Obedska bara“ iz Srbije, zatim Parka prirode „Hutovo blato“ i KJU za zaštićena prirodna područja iz Bosne i Hercegovine, te nastavnici iz škola koje gravitiraju ovim područjima.
Na treningu su održane obuke za osobe zadužene za programe obrazovanja u zaštićenim područjima i nastavnika s teritorije opština kojima pripada zaštićeno područje. Teme su bile iskustveno učenje u prirodi, aktivno učešće građana, razvijanje obrazovnih programa i njihova promocija te metode evaluacije programa.
Svi učesnici su na kraju trajektom obišli SRP „Obedska bara“, uživali u ovom jedinstvenom pejzažu te pogledali veliku koloniju ptica po kojem je ovaj rezervat prirode poznat.

Povezane objave