Turistička konferencija na Jahorini

by ZPPKS_Elma
221 views

U hotelu „Board“ na Jahorini 24. septembra 2014. godine održana je turistička konferencija pod nazivom „Planinski turizam Sarajeva i Istočnog Sarajeva“, na kojoj su, između ostalih, učestvovali i predstavnici Kantonalne javne ustanove za zaštićena prirodna područja. Konferencijom je obilježen i uspješan završetak projekta „EU tehnička pomoć za podršku turističkoj industriji u BiH – EU – turizam“, koji je finansirala Evropska unija.
Uz podršku zainteresovanih strana iz Bosne i Hercegovine, ovaj projekat je razvio nove prijedloge za unapređenje turističke ponude i infrastrukture olimpijskih planina Jahorine i Trebevića kao što su: „Planinska staza Jahorina“, „Ski-park“, „Biatlon staza Dvorišta“, „Trebevička žičara“… Direktor KJU za zaštićena prirodna područja Osman Delić uspješno je prezentovao kandidovani projekat „Razvoj infrastrukture Trebevića za posjetioce“.
Turistička konferencija je okupila blizu pedeset predstavnika međunarodnih organizacija, ambasada, lokalnih institucija i turističkih organizacija.

Povezane objave