Razvoj avanturističkog turizma u Bosni i Hercegovini

by Mustafa Zvizdić
307 views

U organizaciji USAID-a, 25. aprila u hotelu „Blanka“ na Vlašiću održana je panel-diskusija pod nazivom „ReShape ADVENTURE turizam u Bosni i Hercegovini“, u kojoj su učestvovali predstavnici zaštićenih područja u BiH, turističkih agencija i drugih organizacija koje se bave avanturističkim turizmom, među kojima i direktor KJU za zaštićena prirodna područja Asad Jelešković.

Cilj ove diskusije je bio da se pruži prilika svim operaterima avanturističkog turizma i davaocima usluga za umrežavanje, razmjenu znanja i informacija o industriji očekujući da će to rezultirati još uzbudljivijim i bogatijim avanturističkim turama širom zemlje. Prezentovani su ključni uspjesi i izazovi koji su predstavnici bh. turizma ostvarili proteklih nekoliko godina te trenutna situacija što se tiče broja posjetilaca i budućih perspektiva.

Različiti akteri su od presudnog značaja u stvaranju atraktivnih i nezaboravnih avanturističkih iskustava. Ova sesija je bila posvećena vodičima i operaterima, te svim drugim koji se bave avanturom i suočavaju s brojnim izazovima,  novim trendovima koji polako prevazilaze uobičajeni turizam. 

Povezane objave