Radovi na Vrelu Bosne

by ZPPKS_Elma
180 views

Zahvaljujući Programu zapošljavanja 300, koji finansira JU „Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo“, Vrelo Bosne je prostor vrlo intenzivnih radova koji doprinose boljem izgledu i uređenosti, te tako umnogome poboljšavaju ukupan dojam kod posjetilaca. Njihove brojne pohvale su nagrada za trud koji ulažu uposlenici Kantonalne javne ustanove za zaštićena prirodna područja i radnici angažovani na osnovu pomenutog programa.
Osim redovne higijene ovog zaštićenog područja, na Vrelu Bosne se obavlja niz suptilnih intervencija u prostoru, koji imaju za cilj da se uklope u krajolik i potcrtaju njegovu izuzetnu ljepotu. Pravljenje protivpožarnog pojasa duž Velike aleje, uređivanje prostora oko stećaka u Vrutcima i rimskih iskopina oko Banjskog parka, uređenje prilaznih puteva Rimskom mostu i pumpnoj stanici, pravljenje staze prema Velikom jezeru – samo su neke od aktivnosti koje čine boravak na Vrelu Bosne ugodnim, sa dostupnim prilazima svakom kutku ovog dragulja Sarajeva i Bosne i Hercegovine.
Fotoaparati brojnih posjetilaca svjedoče ovom konstantnom napretku u izgledu zaštićenog područja, njegovim stalnim metarmofozama, u svim slučajevima pozitivnim i lijepim.

Povezane objave