Radionica u Parku prirode “Velebit”

by ZPPKS_Elma
235 views

U organizaciji tima Parka prirode „Velebit“ u Gospiću, u Hrvatskoj, od 18. do 19. septembra 2018. godine održana je radionica u okviru projekta „Adraticaves“ pod nazivom „Održivo upravljanje i turistička promocija prirodnog i historijskog naslijeđa pećina u jadransko-jonskoj regiji“, na kojoj su učestvovali i predstavnici Kantonalne javne ustanove za zaštićena prirodna područja.
Tokom dvodnevne radionice detaljno su analizirani svi radni paketi koji se realizuju u sklopu projekta. Projektni partneri su izvijestili o do sada obavljenim aktivnostima i onim koji slijede u bliskom periodu. Projekat „Adriaticaves“ se sastoji od pet radnih paketa i voditelji svih paketa su informisali o napretku u svakom pojedinom te obavijestili o budućim rokovima za dostavu podataka.
Trenutno je započeo drugi period od ukupno četiri. Projekat se trenutno nalazi u prvoj godini provedbe te je održana prezentacija postignutih rezultata u prvoj godini. Konstatovano je da se aktivnosti realizuju prema planu i da nema većih poteškoća kod partnera.

Povezane objave