Otvorena izložba “Tri ljubavi Valtera”

by ZPPKS_Elma
187 views

U organizaciji Historijskog muzeja Bosne i Hercegovine, Kantonalne javne ustanove za zaštićena prirodna područja i Foto-video kluba „Valter“, u utorak, 28. oktobra 2014. godine, u prostorijama Historijskog muzeja BiH, uz prisustvo brojnih posjetilaca i zvanica, otvorena je izložba fotografija pod nazivom „Tri ljubavi Valtera“. Izložbu je postavio Foto-video klub „Valter“ iz Sarajeva u sklopu internog konkursa za članove, a tema su zaštićena prirodna područja Kantona Sarajevo – Bijambare, Skakavac i Vrelo Bosne. Izložbu je finansirala Kantonalna javna ustanova za zaštićena prirodna područja.
Ugledni članovi žirija Toše Mitaševski i Esad Hadžihasanović od brojnih pristiglih fotografija odabrali su njih četrdeset koje u pravoj mjeri prikazuju svu ljepotu i osobenost ovih zaštićenih područja u različitim godišnjim dobima. Fotografije devet izabranih autora donose nesvakidašnje prizore, snimane pod raznim uglovima i osvjetljenjima, u jutarnjim ili večernjim časovima, sa izmaglicom ili u oštroj dnevnoj svjetlosti.
Izložba je prodajnog karaktera, a posjetici kupovinom nekih od fotografija pomažu radu Historijskog muzeja Bosne i Hercegovine.

Povezane objave