Biciklističke akrobacije na Trebeviću

by ZPPKS_Elma
232 views

Na Trebeviću je 29. i 30. juna 2019. godine održana Peta internacionalna biciklistička downhil utrka „TrebaDH“. Utrku je organizovalo Udruženje za promociju ekstremnih sportova „Savages Crew“ iz Sarajeva uz saradnju Kantonalne javne ustanove za zaštićena prirodna područja.
U utrci je učestvovalo više od četrdeset takmičara iz Crne Gore, Hrvatske, Srbije, Francuske, Švajcarske, Turske i Bosne i Hercegovine. Na vrlo zahtjevnoj stazi dugoj 2.300 metara takmičili su se u tri klase – juniori, seniori i masters (veterani preko 30 godina). Utrka je bodovana za Državni šampionat Bosne i Hercegovine, Hrvatski državni kup te prvi put ove godine u najviše rangiranoj UCI (Internacionalna biciklistička unija) klasi C1.
Po lijepom i sunčanom vremenu gledaoci su imali priliku vidjeti izuzetno biciklističko umijeće, spektakularne skokove na dobro pripremljenoj stazi. Područje Trebevića je još jednom potvdilo da predstavlja idealno mjesto za ovakvu vrstu sportova koji imaju veliki broj zaljubljenika širom svijeta.

Povezane objave