Uskoro počinju radovi na rekonstrukciji planinarskog doma “Bijambare”

by ZPPKS_Elma
198 views

Na području Zaštićenog pejzaža „Bijambare“, 4. aprila 2013. godine izvršena je primopredaja planinarskog doma „Bijambare“ između Vlade Kantona Sarajevo odnosno Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo s jedne i Općine Ilijaš odnosno Planinarskog društva „Ilijaš“ s druge strane.
Prisustvovali su predstavnici Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo, Kantonalne javne ustanove za zaštićena prirodna područja, Općine Ilijaš i Planinarskog društva „Ilijaš“.
Nakon primopredaje stvorili su se uslovi za rekonstrukciju i prenamjenu planinarskog doma u edukacioni centar. Početak radova planiran je sredinom aprila i trajat će dva mjeseca. Radove izvodi firma „Sela“ d.o.o. iz Sarajeva.
Svrha edukacionog centra je obrazovanje mladih ljudi s ciljem isticanja značaja očuvanja prirodnih vrijednosti i jačanja svijesti o važnosti zaštićenog područja za širu društvenu zajednicu. Budući edukacioni centar predstavlja veliki iskorak u upravljanju zaštićenim područjem.

Povezane objave