Održan Sarajevski festival turizma

by ZPPKS_Elma
234 views

U organizaciji KJP „Skenderija“, uz pokroviteljstvo Grada Sarajeva, od 23. do 25. oktobra 2019. godine, u dvorani „Mirza Delibašić“ u Sarajevu, održan je Sarajevski festival turizma – 41. Sajam turizma, ugostiteljstva i turističke berze. Na sajmu je učestvovalo više od 70 izlagača, brojne turističke organizacije iz zemlje i inostranstva te ustanove koje upravljaju zaštićenim područjima.
Tema ovogodišnjeg festivala bila je „Outdoor i avanturistički turizam“ pa je prvog dana centralni događaj bila stručna konferencija o ovoj temi. Ovaj festival predstavlja važnu kariku u promociji turističke ponude cijele Bosne i Hercegovine. Festival je okupio i ugledne naučne radnike iz oblasti turizma koji su kroz različita predavanja i panele educirali i upoznali turističke radnike s novim trendovima i tehnologijama iz ove oblasti.
Vrlo zapažen štand na sajmu je imala Kantonalna javna ustanova za zaštićena prirodna područja gdje su se posjetioci imali priliku upoznati s područjima kojima upravlja i njihovom bogatom turističkom ponudom. Na štandu su predstavljeni i proizvodi lokalnih zajednica koje žive u blizini područja.

Povezane objave