Sastanak partnera projekta ECO KARST u Mađarskoj

by ZPPKS_Elma
171 views

U okviru projekta ECO KARST, od 19. do 22. februara 2018. godine održan je treći sastanak Organizacionog odbora u nacionalnom parku Buk u Mađarskoj, na kojem su učestvovali i predstavnici Kantonalne javne ustanove za zaštićena prirodna područja. Sastanak je okupio partnere iz devet zemalja koji su uradili jednogodišnji pregled projekta i diskutovali o budućim planovima i napretku u ostvarivanju projektnih ciljeva.
Interaktivna radionica, u kojoj su svi projektni partneri analizirali snage i poteškoće u svim radnim paketima, rezultirala je odličnim prijedlozima za implementaciju projekta u budućnosti. Treći sastanak je zvanično zaključen prezentiranjem napretka u svakom od radnih paketa i planova za naredni period. Sastanku je prisustvovao i projekt-menadžer Gusztav Csomor, zvanični predstavnik Dunavskog transnacionalnog programa.
Pored sastanaka i radionica, organizovan je obilazak nacionalnog parka Buk, gdje su učesnici imali priliku upoznati se s radom ovog zaštićenog područja, njegovim potencijalima i planovima.

Povezane objave