Borba protiv kaznenih djela u oblasti okoliša u Bosni i Hercegovini

by ZPPKS_Elma
185 views

U Tesliću je, u organizaciji Regionalnog centra za zaštitu okoliša za centralnu i istočnu Evropu kao Sekretarijata THEMIS mreže, od 25. do 27. februara 2014. godine održan nacionalni trening pod nazivom „Borba protiv kaznenih djela u oblasti okoliša/životne sredine u Bosni i Hercegovini“. U radu ovog treninga učestvovali su predstavnici resornih entitetskih i federalnih ministarstava, nevladinih organizacija, kantonalnih inspekcija iz Bosne i Hercegovine, kao i direktor i stručni saradnik Kantonalne javne ustanove za zaštićena prirodna područja.
Glavni cilj nacionalnog treninga je da posluži kao forum za jačanje unutarnjeg dijaloga o tome kako unaprijediti koordinaciju i saradnju interno u Bosni i Hercegovini s ciljem sprečavanja kaznenih djela protiv okoliša.
U okviru treninga su otvorene i elaborirane brojne teme od velike važnosti za okoliš Bosne i Hercegovine poput definisanja okolišnog kriminala, iznošenja iskustava i pozitivnih primjera u borbi protiv njega, definisanje odnosa i ponašanja parkova prirode prema kaznenim djelima i njihovoj prevenciji itd.

Povezane objave